Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

Важлива інформація!

Важлива інформація!

ПрАТ "Кіровоградобленерго" звертає вашу увагу на необхідність дотримання правил пожежної безпеки в охоронних зонах ліній електропередачі та на прилеглих до них територіях.

Відкритий вогонь на полях, через які проходять високовольтні лінії, здатен спричинити замикання, що може призвести до руйнівних наслідків. Висока температура спалює кисень і розріджує повітря, тому зникає ізоляційний повітряний прошарок між проводом і землею. Це може призвести до аварійного вимкнення лінії.

Під дією неконтрольованого вогню провід лінії електропередачі також може перегрітися й обірватися, створюючи небезпеку ураження електричним струмом тих, хто знаходиться під ним. Небезпечними є і низові пожежі, адже від сухої трави можуть загорітися дерева, які потім падають на лінії електропередач, спричинюючи аварійну ситуацію.

Вогонь здатен спричинити вихід з ладу обладнання підстанцій, що також тягне за собою припинення електропостачання та завдання значних збитків. Масові аварійні вимкнення ЛЕП внаслідок пожежі можуть призводити до повної втрати електропостачання окремих населених пунктів і навіть районів.  

Нагадуємо - аби запобігти пожежам, в охоронних зонах ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- розпалювати вогнища, палити, кидати непогашенні сірники або недопалки;

- розміщати постійні і тимчасові будівлі (дачі, будівельні вагончики тощо);

- складувати солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали;

- розміщати звалища різних горючих і хімічнонебезпечних відходів.

Пам’ятайте: розпалювати вогнища в охоронних зонах ліній електропередач заборонено законом!

Відповідно до статті 771 Кодексу про адміністративне правопорушення України самовільне випалювання рослинності або її залишків забороняється і є адміністративним порушенням, яке тягне за собою накладення штрафу. Також відповідно до статті 270 Кримінального Кодексу України за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей або майнову шкоду у великому розмірі – карається штрафом від п’ятдесяти до ста двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Теж саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки – карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

У разі виявлення загоряння в охоронних зонах ліній електропередачі або на іншому об'єкті енергетики негайно повідомте за телефоном "101" пожежно-рятувальний підрозділ.

Краще запобігти виникненню пожеж, аніж боротися з їх трагічними наслідками.

Будьте обачними! Бережіть себе і своїх близьких!

Адміністрація ПрАТ Кіровоградобленерго.