Разом до перемоги!
Увійти Особистий кабінет
Кол-центр 24/7 0-800-501-148
Кол-центр 24/7 0-800-501-148
Мобільні телефони (050) 488-80-63 (067) 521-15-70
Стаціонарний телефон (0522) 35-68-51
Підтримка онлайн [email protected]
Увійти Особистий кабінет
Меню
Закрити
Натисніть кнопку Esc для виходу з пошуку

Узаконити та платити менше. Майже чотири тисячі жителів Кіровоградщини зареєстрували електроопалення

15.10.2024 | Новини
Узаконити та платити менше. Майже чотири тисячі жителів Кіровоградщини зареєстрували електроопалення

 

Майже чотири тисячі жителів Кіровоградської області зареєстрували електроопалення, щоб з жовтня платити за електрику за меншою ціною. Дві тисячі людей очікують на виготовлення відповідних документів.

Про це Суспільному розповіла начальниця центру обслуговування споживачів підприємства "Кіровоградобленерго" Віта Нічишина.

За її словами, нині жителі регіону продовжують звертатися в обленерго для узаконення раніше встановлених електрообігрівачів. Це дозволить сплачувати за електрику за попереднім тарифом – 2 гривні 64 копійки, а не чинним з 1 червня, який становить 4 гривні 32 копійки. У період з 1 червня по 3 вересня електроопалення в обленерго узаконили 918 абонентів.

Пільговий тариф діє за умови місячного споживання, яке не перевищує дві тисячі кіловат-годин. В такому випадку увесь обсяг споживання оплачують за тарифом 2,64 гривні, сказав заступник директора обласної енергопостачальної компанії Олег Соловйов.

"Якщо ж у цих споживачів додатково встановлений ще й двотарифний лічильник, то вдень тариф для них становитиме 2 гривні 64 копійки, а вночі – 1 гривня 32 копійки. Проте, якщо в оператора розподілу чи нашої компанії немає інформації щодо електроопалення, то людина сплачує за загальною ціною – 4 гривні 32 копійки за одну кіловат-годину".

Зі слів Олега Соловйова, в компанії мають інформацію про 16,5 тисяч споживачів електроенергії, які мають право на спеціальну ціну. 3720 жителів області звернулись щодо узаконення електроопалення у вересні.

Легалізувати електроопалення можна й під час опалювального сезону

Документи для легалізації електроопалення прийматимуть й під час опалювального сезону, сказала Віта Нічишина. За її даними, на 11 жовтня до них звернулись 17 тисяч споживачів. Якщо порівнювати нинішній показник з кількістю звернень на 1 червня, то він збільшився на 4036.

"60% звернень за цей період – від кропивничан. Далі – звернення з півночі регіону, зокрема міст Новоукраїнка, Мала Виска, Благовіщенське та селища Добровеличківка, які не газифіковані. А далі – звернення від жителів міст з більшою заселеністю – Світловодськ, Олександрія".

За словами керівниці центру обслуговування споживачів, перелік список необхідних для узаконення електроопалення документів скоротили.

"Обов’язково потрібен проєкт облаштування електроопалення або на реконструкцію внутрішньої мережі будинку. Він має бути обов’язково виконаний організацією, яка має право виконувати такі роботи та містити кваліфікаційний сертифікат інженера-проєктувальника. Крім проєкту, споживач подає акт про відключення від мережі теплопостачання або ж довідку щодо відсутності будь-якого іншого виду опалення".

80% з двох тисяч людей, які очікують на узаконення електроопалення – жителі обласного центру, сказала Віта Нічишина. Даних про кількість людей в області, які не зареєстрували електроопалення, немає.

Суспільне Кропивницький


Стаціонарний телефон (0522) 35-68-51
Підтримка онлайн [email protected]
Канцелярія [email protected]
Канцелярія (0522) 35-82-45 Пн-Чт – з 8:00 до 17:15,
Пт – з 8:00 до 16:00

Соціальні мережі Facebook Telegram