Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

???? Через атаку БПЛА є знеструмлення на Житомирщині та Київщині
???? На Одещині через грозу знеструмлені три населені пункти
???? Заходи обмеження споживання діють з 7:00 до кінця доби

НАСЛІДКИ АТАКИ РОСІЯН НА ЕНЕРГООБ’ЄКТИ
Вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти «Укренерго» в Житомирській та Чернігівській областях. Через пошкодження обладнання знеструмлювалось понад 68 тисяч споживачів в окремих районах Житомирської та Київської областей. На ранок без світла залишались близько 30 тисяч споживачів на Житомирщині та Київщині. Триває процес відновлення енергопостачання.

СПОЖИВАННЯ
Сьогодні, 26 липня, заходи обмеження застосовуються з сьомої години ранку і триватимуть до кінця доби. З 7:00 до13:00, з 18:00 до 20:00 і з 23:00 до 24:00 буде застосовуватись одна черга відключень. З 13:00 до 18:00 і з 20:00 до 23:00 – дві черги.

Причина – дефіцит енергії в енергосистемі України внаслідок 8 російських масованих атак, які ворог здійснив на об’єкти енергетики з початку року. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини, Литви, Латвії та Естонії.

Нагадуємо, що споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні одночасно застосовані погодинні відключення. Якщо застосовано більше, ніж три черги графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів. Інформацію щодо графіків відключень в кожному регіоні дивіться на сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

ЕКСПОРТ
Не відбувається і не передбачається.

МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО
Через негоду на ранок знеструмлені 3 населені пункти в Одеській області.
Через бойові дії та з інших причин повністю та частково знеструмлений 571 населений пункт.
Через бойові дії: є знеструмлення у Житомирській, Харківській, Київській, Донецькій, Херсонській, Миколаївській областях.