Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

Обмеження діють протягом доби
Обленерго застосовують три черги графіків відключень
Запланований імпорт з п’яти країн

СПОЖИВАННЯ
Сьогодні, 2 липня, обленерго застосовуватимуть 3 черги графіків погодинних відключень до 10.00 та з 13.00 до кінця доби. З 10:00 до 13:00 – обсяг обмежень буде зменшено до 2 черг графіків погодинних відключень.

Причина обмежень – споживання продовжує зростати разом зі спекою. Вдень в Україні очікується, в середньому, +32С. Будь ласка, ощадливо споживайте електроенергію. Не вмикайте потужні електроприлади одночасно.

Інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень у кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах.

Нагадуємо, головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже восьми з початку цього року ракетних ударів ворога по українській енергосистемі. Для подолання дефіциту залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

АВАРІЙНА ДОПОМОГА:
Вчора, 1 липня, у вечірні години для зменшення обсягу обмежень споживання та підтримки резервів в енергосистемі, Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Угорщини, Польщі, Словаччини. Сьогодні у вечірні години також планується аварійне постачання з сусідніх європейських країн.

ІМПОРТ
Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 30 796 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1595 МВт.

ЕКСПОРТ
Не відбувається і не передбачається.

МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО
На ранок без енергоживлення залишаються 491 населених пунктів.

Через бойові дії: є нові знеструмлення у Херсонській та Донецькій областях.

З технічних причин та через негоду: знеструмлювались споживачі у Житомирській, Хмельницький, Тернопільській, Львівській областях. Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.