Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

Шановні користувачі електричної енергії!

Шановні користувачі електричної енергії!

З метою недопущення різного роду провокацій, ПрАТ «Кіровоградобленерго» в черговий раз інформує щодо причин застосування графіків погодинних відключень.

Так, внаслідок неодноразових ворожих атак на об'єкти енергетичної інфраструктури України, в енеросистемі спостерігається дефіцит потужності. З метою уникнення порушень синхронної роботи об’єднаної енергетичної системи країни через недотримання балансу виробництва та споживання електричної енергії, існує об'єктивна необхідність у застосуванні ГРАФІКІВ ПОГОДИННИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ.

ПрАТ «Кіровоградобленерго», як оператор системи розподілу, не зацікавлений в будь-яких обмеженнях надання послуг користувачам.

Обсяги обмежень у споживанні електричної енергії для кожної області визначаються ПрАТ НЕК «Укренерго». Згідно положень КОДЕКСІВ СИСТЕМ РОЗПОДІЛУ та СИСТЕМИ ПЕРЕДАЧІ розпорядження чергового диспетчера ПрАТ НЕК «Укренерго» підлягають беззаперечному виконанню всіма електроенергетичними підприємствами країни, тому Товариство зобов’язане виконувати команди Регіональних диспетчерських центрів ПрАТ НЕК «Укренерго» щодо введення ГРАФІКІВ ПОГОДИННИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ, в тому числі змін оперативно доведених протягом доби.

Графіки погодинних відключень, якими передбачено кількість споживачів та розподіл їх на черги, узгоджуються ПрАТ «Кіровоградобленерго» з Обласною військовою адміністрацією, контроль за їх дотриманням здійснюється Інспекцією Держенергонагляду України.

Застосування ГРАФІКІВ ПОГОДИННИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ для споживачів електроенергії, в т.ч. і для побутових (населення) — це наша сумна реальність, наявні пошкодження генеруючого обладнання неможливо усунути та замінити іншою генерацією в короткостроковій перспективі. Жодна країна світу не була в ситуації, коли ворог цілеспрямовано руйнує її енергосистему.

Закликаємо набратися терпіння і не піддаватися на різного роду провокації, адже персонал Товариства, як і енергетики всієї країни, працює 24/7, щоб повернути світло в оселі українців та покращити рівень комунікації зі споживачами.