Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

Група VS Energy спрямувала на захист України 75,5 млн. гривень

Група VS Energy спрямувала на захист України 75,5 млн. гривень

Від початку повномасштабного російського вторгнення група компаній VS Energy та особисто її акціонер компанії Віліс Дамбінс надали допомогу Збройним силам України, територіальним громадам, військовим адміністраціям та волонтерським організаціям на суму більш ніж 75,5 млн. грн. Такі дані станом на 17 січня 2023 року оприлюднила прес-служба компанії.

 Наразі значні ресурси група компаній VS Energy спрямовує на роботи з відновлення інфраструктури на деокупованій Херсонщині, яка катастрофічно постраждала внаслідок атак та мародерства російських окупантів. Для забезпечення роботи критичної інфраструктури група компаній VS Energy об’єднала зусилля всіх обленерго, що входять до її складу – «Херсонобленерго», «Житомиробленерго», «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго» та «Рівнеобленерго», працівники яких стоять на захисті енергетичного фронту України.

Але для повного відновлення енергетики у постраждалих регіонах власних ресурсів компанії не вистачає. Тому компанія «Херсонобленерго» звернулася за допомогою до міжнародних організацій.

«Щодня, без вихідних, у будь-яку погоду, під обстрілами ворогів наші енергетики у бронежилетах та касках відновлюють людям енергопостачання. Адже світло сьогодні – це життя.

Всі наші обленерго об’єдналися для підтримки Херсону та Херсонської області. Аби відновити енергетику на Херсонщині місцевим енергетикам потрібно ще 270 млн гривень. Тому «Херсонобленерго» звернулось до міжнародних організацій та компаній з проханням про допомогу», – наголосив Віліс Дамбінс.

Група компаній VS Energy об’єднує п’ять енергорозподільчих підприємств-операторів систем розподілу. На цих підприємствах працює понад 11 тис. працівників.

З 2014 року акціонерами групи компаній VS Energy є громадяни Євросоюзу Валтс Вігантс (Латвія), Віліс Дамбінс (Латвія), Артурс Альтбергс (Латвія), Олег Сізерман (Німеччина), Марина Ярославська (Німеччина).

Акціонери і менеджери компанії виступили з заявою, в якій засудили російську агресію та задекларували намір продовжувати підтримувати державність, суверенітет та демократичний розвиток суспільства і економіки України.

Загальна сума допомоги ПрАТ "Кіровоградобленерго" з 24.02.2022 склала - 15 749 085,53 гривень.