Разом до перемоги!
Увійти Особистий кабінет
Кол-центр 24/7 0-800-501-148
Кол-центр 24/7 0-800-501-148
Мобільні телефони (050) 488-80-63 (067) 521-15-70
Стаціонарний телефон (0522) 35-68-51
Підтримка онлайн [email protected]
Увійти Особистий кабінет
Меню
Закрити
Натисніть кнопку Esc для виходу з пошуку

На Херсонщині відновлюють електромережі, пошкоджені внаслідок російських обстрілів

04.10.2024 | Новини
На Херсонщині відновлюють електромережі, пошкоджені внаслідок російських обстрілів

 

 

 

 На правобережній Херсонщині тривають роботи з відновлення і ремонту електромереж. Допомагають херсонським енергетикам бригади з інших областей. Вони приїжджають зі своєю технікою і працюють кілька тижнів.

Ремонтні бригади Кіровоградобленерго працюють на правобережній Херсонщині. У цьому населеному пункті вони з 27 вересня.

"Ми робимо капітальний ремонт ліній. Замінюємо дерев'яні опори, побиті уламками. Також відновлюємо новий провід. На цьому КТП заплановано замінити 24 опори і три км проводу",— повідомляє майстер Бобринецьких електромереж "Кіровоградобленерго" Віктор Реченко.

Бригада Віктора на правобережжі вдруге після деокупації. У березні 2023 року разом з херсонськими енергетиками, каже чоловік, відновлювали зруйновану електромережу. У населеному пункті, де працюють зараз, роблять капітальний ремонт.

Без електроенергії село було не довго, каже місцевий житель Андрій Шишка, електропостачання після деокупації відновили швидко.

Заміновані електропідстанції, пошкоджені опори, розграбоване і зруйноване обладнання та техніка – така ситуація була в усіх звільнених населених пунктах правобережної Херсонщини. Роботу з відновлення, розказує начальник Північного регіонального управління розподільних мереж АТ "Херсонобленерго", розпочали у жовтні 2022 року.

 

"Об'єми були колосальні. Основні пошкодження були по підстанціях 35 і по маленьких підстанціях 10-04, які знаходяться в населених пунктах. Основні пошкодження – це побиті уламками, згорілі. Що стосується мереж зруйнованих опор, то їх дуже багато було. Я зараз навіть вам не скажу, але це в тисячах вимірювалася. Також мінявся дріт, який був пошкоджений, розсічений уламками, порваний, згорілий. Це в кілометрах не одна сотня",— розповів начальник Північного регіонального управління розподільних мереж АТ "Херсонобленерго" Сергій Сорокотяга.

 

Роботи з відновлення електропостачання у деокупованих населених пунктах, каже Сергій Сорокотяга, тривали більше пів року.

"Окрема вдячність за терпіння ще тому, що проживали майстри в дуже складних умовах. Фактично готелі, де можна було поселити — зруйновані. Намагались селити по селах. Також адміністрація допомагала, збирали ліжка та інвентар для того, щоб люди могли хоча б нормально переночувати, відпочити, харчуватися і так далі. Завдяки таким зусиллям всі наші абоненти, які в безпечній зоні, зараз зі світлом",— каже Сергій Скоротяга.

 

Енергетики продовжують працювати у небезпечних умовах, розповів Сергій Сорокотяга, населені пункти правобережжя обстрілюють військові РФ, також є випадки, коли російські дрони дистанційно мінують електромережі. Разом з херсонськими бригадами зараз працює ще чотири з сусідніх областей. Після звільнення правобережжя області відновлювати електропостачання допомагали бригади з Рівного, Кропивницького, Житомира, Полтави, Тернополя.

ПЕРШОДЖЕРЕЛО: Суспільне Херсон

Фото: Суспільне Херсон


Стаціонарний телефон (0522) 35-68-51
Підтримка онлайн [email protected]
Канцелярія [email protected]
Канцелярія (0522) 35-82-45 Пн-Чт – з 8:00 до 17:15,
Пт – з 8:00 до 16:00

Соціальні мережі Facebook Telegram