Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

День захисників та захисниць України!

День захисників та захисниць України!

Сьогодні наша країна святкує День захисників та захисниць України!

Рівно 7 з половиною років  йде війна в нашій державі забираючи життя наших людей. Маємо пам’ятати завдяки кому ми не чуємо пострілів, живемо в теплих та світлих домівках, хто зараз в цю хвилину ризикуючи своїм життям стоїть на заваді агресору і боронить нашу країну.

Дякуємо вам - наші захисники.

Ми пишаємось тим, що маємо тісні стосунки з бійцями 42 окремого мотопіхотного батальйону. Зараз хлопці знаходяться на фронті. Напередодні свята нам вдалось поспілкуватися з ними, вони розповіли нам дуже цікаву історію з воєнного життя.

Під час проведення бойової операції, бійці  натрапили на цікаву “залізяку”, спершу ніхто навіть не звернув увагу на майбутню важливу знахідку - авіаційний кулемет часів Другої світової війни - ШКАС (Шпитального-Комарницького авіаційний скорострільний) калібру 7,62 мм, який встановлювався на радянських винищувачах І-16.

Пощастило, що серед побратимів була людина, яка захоплюється військовою історіографією - бойовий медик роти, солдат Сергій Фросиняк.  Саме Сергій, запевнив усіх, що це важлива знахідка для української історії.

Мало того, Сергій провів своє розслідування та з’ясував героїчну історію кулемета. Під час Другої світової війні неподалік від наших сьогоднішніх позицій, прийняв свій останній бій військовий льотчик Микола Мамаєв.

І от через 76 років в тій самій місцевості знову йдуть бої, і як 76 років тому наші бійці відбивають атаки загарбників, і ми точно знаємо, що як і тоді перемога буде за нами.

Кулемет був переданий у Луганський краєзнавчий музей, де він займе почесне місце серед експонатів, які розповідають про історію Другої світової.

Пам’ятаючи про минуле, творимо майбутнє.

Ще раз вітаємо всіх військових зі святом! Бережіть себе і повертайтесь живими!

Пресслужба ПрАТ Кіровоградобленерго.