Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

День української державності

День української державності
28 липня цього року Україна вперше відзначає День української державності. Символічно це свято прив’язане до Дня хрещення Русі-України, яке відзначалося у цей день протягом багатьох років.
Свято встановлено указом президента Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України. Зеленський підписав указ під час параду. 31 травня 2022 року Верховна Рада підтримала цей законопроект. Закон набрав чинності 9 червня цього року.
«Ми — молода родина зі славетної династії Київської Русі - України. З роду засновників. Роду хрестителів. З хороброго роду. Мудрого роду. Козацького роду. Ми не сироти й не знайди. Ми нащадки могутньої країни, яка була центром Європи, — сказав Зеленський, виступаючи на Майдані в серпні 2021-го з нагоди 30-ї річниці незалежності. — Тут починалося православ’я, тут взяла початок старослов’янська мова, правонаступницею якої є сучасна українська мова. Тут почалась і наша державність. Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності - у день Хрещення Київської Русі - України».
«В цей важкий час ми підтверджуємо, що група компаній VS Energy продовжуватиме всіляко підтримувати державність, суверенітет та демократичний розвиток суспільства та економіки України» ¬- Віліс Дамбінс.
Управління ПрАТ Кіровоградобленерго здійснює компанія «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна», яка об’єднує в єдиній системі управління п’ять енергорозподільчих підприємств-операторів систем розподілу («Херсонобленерго», «Житомиробленерго», «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго», «Рівнеобленерго»).
Слава Україні!