Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

День пам’яті Чорнобильської трагедії

День пам’яті Чорнобильської трагедії
Саме цього дня 1986 року сталася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Це – найпотужніша і найбільша катастрофа, яку коли-небудь спричиняв мирний атом.
Через тридцять років після аварії ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті Чорнобиля.
 
Ця подія – нагадування про героїзм ліквідаторів аварії, про наслідки, які ця катастрофа принесла довкіллю та людям.
Також в пам’ять про трагічні події 26 квітня 1986 року було засновано Міжнародний день пам’яті жертв радіацій них аварій та катастроф.
 
Через 36 років Чорнобиль пережив другу катастрофу – окупацію російськими загарбниками.
У перший день війни Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військовими, тоді ж були вчинені провокації зі сторони рф. Україна і світ з острахом спостерігали за тими подіями.
Майже 36 днів Чорнобильська зона потерпала від мародерських та руйнівних дій. Вони вивезли унікальну радіологічну лабораторію, полонили захисників ЧАЕС та примушували персонал до роботи в умовах надмірного опромінення, електростанція 5 діб не отримувала зовнішнє живлення, необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого палива, але 2 квітня 2022, об 11:00 на проммайданчику Чорнобильської АЕС знову замайорів прапор України та пролунав гімн України.
 
Рекомендуємо переглянути фільм українського виробництва «Розщеплені на атоми».
Через історію очевидців в цьому проекті ви дізнаєтеся про найбільшу техногенну катастрофу всіх часів та народів. З фільму «Розщеплені на атоми» стане зрозуміло, що ж насправді відбувалося в зоні відчуження на Чорнобильській АЕС. Але на відміну від стандартних проектів про трагедію, присвячених з'ясуванню того, хто ж винен в катастрофі, основна увага в цьому фільмі приділена саме постраждалим. Тим людям, життя яких були зруйновані після того, що сталося.
 
Ми пам'ятаємо вас, герої Чорнобиля!