Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

17.03.22 Новини з енергетичного фронту від ПрАТ Кіровоградобленерго.

17.03.22 Новини з енергетичного фронту від ПрАТ Кіровоградобленерго.

16.03.2022 року українська енергетична система синхронізувалася з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E.

21 денний ізольований режим довів стійкість і надійність української енергосистеми - як 21 день війни довели стійкість і надійність самої України. 

 

Ми приєдналися до ENTSO-E, на рік раніше графіку. Україна і Європа становлять тепер єдиний енергетичний простір. Ми стаємо енергетично незалежними. Це історичний день для енергетики нашої країни. 

 

Наша енергосистема тепер стане більш стабільною та стійкою до викликів. Ми зможемо отримувати електроенергією та зберегти нашу енергосистему навіть у разі подальших пошкоджень агресором нашої енергетичної інфраструктури. 

 

"Я щиро вдячний нашим європейським партнерам за сприяння та всім енергетикам України за роки тяжкої праці і дні міцності, які довели надійність нашої енергосистеми та нашу волю до результату." - Герман Галущенко, Міністр енергетики України. 

 

В це важко повірити, але за 20 днів ми зробили те, до чого йшли 17 років – стали енергетично незалежними і остаточно забрали у потвор нагоду шантажувати нас енергетичною безпекою. 

 

Практично з першого дня російської агресії ми почали роботу в ізольованому режимі. В умовах, коли споживання щоденно падає через зруйновану інфраструктуру, а ворог захоплює стратегічні енергетичні об’єкти, це здавалось кроком у прірву. Але 21 день поспіль українська енергосистема працювала ізольовано та стабільно з частотою в мережі - 50 Гц, забезпечуючи електроенергією населення, військових та інших споживачів. 

 

Працівники енергетичного сектору без перебільшення герої – від диспетчерів, що утримують енергосистему збалансованою, до ремонтних бригад, що невпинно відновлюють мережі, розбирають завали і лагодять пошкоджені лінії.

 

Разом ми - непереборна сила! 

Україна понад усе!