Разом до перемоги!
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
м. Кропивницький Студентський бульвар, 15
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі
Кіровоградобленерго Тепла та світла Вашій оселі

Старт інвестиціям дано

Старт інвестиціям дано

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалено інвестиційну програму ПрАТ «Кіровоградобленерго» на 2020 рік. Отже, в області стартувала чергова кампанія з будівництва, реконструкції, переоснащення електромереж та виконання ряду інших заходів, направлених на оптимізацію роботи оператора системи розподілу.

Зокрема, заплановано реконструювати і переоснастити ряд високовольтних підстанцій. Це ПС класів напруги 150, 110 і 35 кВ «Новомиргородська», «Капітанівка» (Новомиргородський район), «Магнітна» (Знам’янський район), «Новоархангельська», «Тернівська ГЕС» (Новоархангельський район), «ПТО» (Олександрійський район) та «Гайворонська ГЕС».

В обласному центрі встановлять 3 трансформаторні підстанції напругою 10/0,4 кВ, 1 розвантажувальну ТП в Знам’янському районі та реконструюють закриту трансформаторну підстанцію у м. Новомиргороді.

У Вільшанському районі планується реконструкція 14 кілометрів повітряних ліній напругою 10 кВ та більше 75 кілометрів ліній 0,4 кВ у Знам’янському, Компаніївському, Новоархангельському, Новоукраїнському, Світловодському, Кропивницькому районах та обласному центрі. В Кропивницькому також збудують майже 4 кілометри нових ліній електропередачі напругою 0,4 і 10 кВ.

Серед іншого, інвестпрограмою передбачається впровадження системи автоматизованого збору даних у 3 352 побутових споживачів в п’яти районах області і встановлення 3 141 шафи обліку електроенергії в 16 районах.

Сергій Богомільчук,
прес-секретар ПрАТ «Кіровоградобленерго».